Lokasi baru Bengkel




LOKASI BARU BENGKEL = Berhampiran Wetland Dengkil dan Taman Topaz Dengkil





Untuk membuat sebarang perjumpaan, sila membuat 'appointment' terlebih dahulu untuk memudahkan pihak kami dan anda untuk berurusan. Sila hubungi no tertera untuk membuat 'appointment' atau perjumpaan.

Hj Isa : +60127986909 whatsapp / viber / call / sms
Hajjah : +60126588744 whatsapp / call /sms


Email : hjisabnu29@gmail.com

Wednesday, 7 November 2018

Kunjungan Pelajar dari Kolej Komuniti Kuala Langat ke KWM Craft


Haiii people 😊
Assalamualaikum..

Before that, I want to wish Happy Deepavali to those who celebrate itπŸ˜€

Okay, hari Isnin (5 November 2018), KWM Craft telah mendapat kunjungan daripada pelajar-pelajar dari Kolej Komuniti Kuala Langat, Banting. Mereka semua adalah pelajar-pelajar dari course Tourism. Mereka telah mengadakan lawatan ke seluruh kawasan KWM Craft termasuklah kawasan kilang dan jugak galeri. They look excited and at the same time, diorang pun dapat belajar serba sedikit tentang proses-proses yang ada di KWM Craft.

ni lah pelajar kolej komuniti tuu.. meriahh naa
Menerima hadiah penghargaan  daripada kolej komuniti kuala langat
Sesi taklimat sebelum pi pusing satu kilang 


Boss kite tengah cerita pasal produk yang ada di KWM Craft

Bawak depa semua pi tengok galeri.. Semua nampak teruja tengok produk-produk yang ada kat dalam galeri hihi.. Siap ada yang beli jugakk.. terima kasihh beli.






Kita bawak depa pi tengok secara exclusive camana kite buat kite punya Qalamqu Exotic Wooden Pen



Lepas tu, kita tunjuk kat depa semua, camana mesin cnc ni digunakan..
Mesin cnc ni bila dia on je nak cakap pun kena jerit πŸ˜‚ kemain kuat bunyi dia πŸ˜‚


Boss dan lecturer Kolej Komuniti Kuala Langat


Next, kite pun bawak depa pi tengok proses pembuatan Qalamqu Exotic Wooden Tasbih. Tekun naa depa tengok.. Jarang-janrang ni orang dapat tengok camana tasbih tu dibuat.. Untung depa ni dapat tengok secara live πŸ˜„ Step by step okay depa dapat tengok..




Ni depa tengah tengok hasil daripada penggunaan mesin cnc

Lepas dah round 1 kilang, mana-mana peajar yang berminat nak tempah keychain dipersilakan.

depa tengah bincang design apa deba nak buat kat keychain depa


laser time.. bila dah laser maknanya keychain pun dah nak siap..

Gambar kenang-kenangan gituu.. (sebenaqnya depa nak buh dalam report πŸ˜…πŸ˜„)

Bye bye semuaa. Jemput datang lagiii. 

Semoga segala yang mereka pelajari daripada lawatan ini dapat memberi manfaat kepada mereka..
Thank you sebab datang!

Jika ada yang ingin membuat lawatan, mempunyai sebarang pertanyaan, atau ingin membuat tempahan, sila hubungi atau whatsapp
Hj Isa ( 012-7986909)
Wan ( 017-6755236)










No comments:

Post a comment