Lokasi baru Bengkel




LOKASI BARU BENGKEL = Berhampiran Wetland Dengkil dan Taman Topaz Dengkil





Untuk membuat sebarang perjumpaan, sila membuat 'appointment' terlebih dahulu untuk memudahkan pihak kami dan anda untuk berurusan. Sila hubungi no tertera untuk membuat 'appointment' atau perjumpaan.

Hj Isa : +60127986909 whatsapp / viber / call / sms
Hajjah : +60126588744 whatsapp / call /sms


Email : hjisabnu29@gmail.com

Friday, 23 November 2018

Handmade Engraving



Haiii Assalamualaikumm 😉

Buat apa tuuuu?? hihi 
Okay, nak cite ni.. Walaupun kite ada mesin cnc dan laser, tetapi ukiran by hand tetap kite tak  lupakan tau.. Traditional way gituu.. 

Fyi, ukiran ni merupakan hasil seni tradisi Melayu yang terulung. Ukiran kayu atau bidang seni ukir merupakan seni pertukangan tangan yang menjadi satu tradisi masyarakat melayu sejak turun menurun. Seni ukiran kayu di kalangan masyarakat melayu bukan sahaja terdapat pada rumah tetapi juga terdapat pada instana raja, binaann masjid, peralatan masjid, pintu gerbang dan macam-macam lagi..

Eh bebel banyak pulak.. haha gambar-gambar kat bawah ni antara hasil ukiran tangan kita yang terbaru.. lets chekidout


ni masih dalam proses ukir lagi ni



ukiran bunga yang telah siap



haa hat ni lah yang dah siap ukir dan siap cat lagi tau
tengok dekat sikit hihi cantikkann

Cantikkan? kerja ukir mengukir ni halus seninya. Kalau tak reti mmg kelaut hehe.. 

Jika mempunyai sebarang pertanyaan atau ingin membuat tempahan, sila hubungi atau Whatsapp (just click on the phone number)


Wan ( 017-6755236 )
Hj Isa ( 012-7986909 )
Syafiqah ( 012-3488760 )



No comments:

Post a comment