Lokasi baru Bengkel




LOKASI BARU BENGKEL = Berhampiran Wetland Dengkil dan Taman Topaz Dengkil





Untuk membuat sebarang perjumpaan, sila membuat 'appointment' terlebih dahulu untuk memudahkan pihak kami dan anda untuk berurusan. Sila hubungi no tertera untuk membuat 'appointment' atau perjumpaan.

Hj Isa : +60127986909 whatsapp / viber / call / sms
Hajjah : +60126588744 whatsapp / call /sms


Email : hjisabnu29@gmail.com

Wednesday, 2 December 2020

Jamuan Makan Meraikan Hari Terakhir Pelajar Praktikal

Hai Asalamualaikum..

Alhamdulillah.. pada 30/11/2020 kami telah mengadakan jamuan kecil dengan semua staf KWM Craft bagi  meraikan hari terakhir dua orang pelajar intern dari IKN Rawang yang telah menjalani latihan praktikal di tempat kami selama 3 bulan. Jadi, kami buatlah makan-makan sikit untuk meraikan diorang. Disamping itu, kami juga memberikan saguhati berbentuk plaque yang di engrave nama diorang di atas nya dan juga phone stand juga..  

Semoga segala ilmu yang mereka peroleh dapat diguna pakai dan dimanfaatkan ketika mereka di alam pekerjaan kelak.. 





Ni lah phone stand yang kami hadiahkan pada mereka.. Cantikannn.. 

Ni kotak untuk menyimpan plaque


Haa.. yang atas ni lah plaque yang kami hadiahkan juga pada mereka. 

Saturday, 28 November 2020

Tempahan Tongkat Kuasa Polis

Hai Assalamualaikum..

Alhamdulillah dengan rezeki pemberian Allah.. Dah lama kami tak terima tempahan untuk membuat tongkat kuasa polis. Alhamdulillah baru-baru ni kami baru saja menerima tempahan untuk membuat tongkat kuasa.. Customer kami request nak guna kayu cengal.. 

Okay.. selain kayu cengal, tongkat kuasa ni boleh juga buat menggunakan kayu menang, raja kayu,kemuning hitam, kemuning emas dan juga kayu merbau.. Semestinya harga untuk setiap kayu tu berbeza hihi.. Kalau berminat nak buat tongkat kuasa, apa lagi meh lah contact kami..  hehe

Meh min belanja sikit gambar tongkat kuasa yang diperbuat daripada kayu cengal.. 


yang sebelah kayu cengal tu tongkat lama milik customer. Customer request nak buat sama panjang macam  tongkat kuasanya yang asal.



 Jika ingin menempah atau mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi atau Whatsapp (Klik pada no dibawah)

Hj Isa ( 0127986909 )
Wan ( 0176755236 )
Alin ( 0176759935 )
Syafiqah ( 0123488760 )
 

Wednesday, 25 November 2020

Storage Bench With Cushion

Hai Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Tempahan customer untuk kami buatkan storage bench dah pun siap.. Customer pun puas hati dengan hasil kerja kami. Customer yang request nak buat design macam ni.. 

Storage Bench ni 100% dibuat daripada kayu getah solid. Sekali dengan kusyen tau. Baru best nak duduk hehe.. Kalau ada yang berminat nak buat any kind of productfrom wood.,. InsyaAllah,we can make it for you.. 

Meh kami share sikit hasilnya ..








Jika ingin menempah atau mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi atau Whatsapp (Klik pada no dibawah)

Hj Isa ( 0127986909 )
Wan ( 0176755236 )
Alin ( 0176759935 )
Syafiqah ( 0123488760 )
 

Tuesday, 17 November 2020

BTS Penghadang Masjid by KWM Craft

Hai Assalamualaikum..

Apa khabar reader semua.. Semoga kalian semua dibawah lindungan rahmatNya.. Alhamdulillah diwaktu yang sukar ini, production still berjalan.. Kami masih menerima tempahan daripada para pelanggan kami.. Walaupun tak banyak seperti biasa tapi cukuplah untuk menampung keperluan kami.. 

Biasa kan min asyik share gambar produk yang dah siap je kan.. Okay,, kalini min nak share sikit gambar behind the scene yang berlaku di kilang kami.. Alhamdulillah, sekarang ni team kami busy untuk menyiapkan penghadang masjid, mimbar, meja kuliah, custom produk tempahan pelanggan kami. Tak banyak tapi ada..

Okay min share sikit je lah gambar.. hihi Nanti dah siap min share lagi like usual heheh





Jika ingin menempah atau mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi atau Whatsapp (Klik pada no dibawah)

Hj Isa ( 0127986909 )
Wan ( 0176755236 )
Alin ( 0176759935 )
Syafiqah ( 0123488760 )
 

Saturday, 14 November 2020

Tempahan Meja Penceramah Surau Ar-Raudhah, Kampung Pasir Ambor

 Hai Assalamualaikum..

Alhamdulillah..Meja tempahan pelanggan dah pun siap.. Meja ni customer request untuk buat design macamni.. So, kami buatkan sahaja. Cuma customer belum pickup je meja ni.. Al maklumlah sekarang Selangor tengah PKPB even Negeri Sembilan pun PKPB. So kita simpan je dulu.. 

Kalau ada mana-mana masjid/madrasah/surau yang nak buat meja penceramah/ meja kuliah tapi nak guna design sendiri.. Boleh je.. Kami memang terima custom order.. Kalau berminat meh lah PM kami.. Jangan segan2.. Segan-segan nanti terlepas hehe






Jika ingin menempah atau mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi atau Whatsapp (Klik pada no dibawah)

Hj Isa ( 0127986909 )
Wan ( 0176755236 )
Alin ( 0176759935 )
Syafiqah ( 0123488760 )
 


Thursday, 12 November 2020

Jata Negeri Selangor dari Kayu Chengal

Hai Assalamualaikum.. 

Alhamdulillah Jata Negeri Selangor daripada kayu chengal dah pun kami siapkan.. Jata ni sebenarnya dibuat untuk diletakkan pada replika cokmar untuk Dewan Undangan Negeri Selangor. 

Meh min tunjuk hasilnya.. 





Tadaaa.. nilahh replika cokmar tu.. batang cokmar tu pun kami yang buat tau.. Nampak cam real kan.. Tapi sebenarnya batang cokmar tu just guna kayu jati je hehe


 Jika ingin menempah atau mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi atau Whatsapp (Klik pada no dibawah)

Hj Isa ( 0127986909 )
Wan ( 0176755236 )
Alin ( 0176759935 )
Syafiqah ( 0123488760 )
 

 

Tuesday, 3 November 2020

KWM Craft @ Majalah 3, 2 November 2020

Hai Assalamualaikum

Alhamdulillah.. Semalam, 2 November 2020 KWM Craft ada bersiaran di Majalah 3 eventhough it just 5 minutes screen time for us 😊😅 Actually kami muncul di Majalah untuk menjayakan projek buloh  Prof Khairul Aidil Azlin dan juga  pihak MTIB. Okay la tu dapat free marketing kat Majalah 3 huhu.

Mana yang tak dapat saksikan rancangan tersebut, ni min share video rancangan Majalah 3 yang bersiaran malam tadi. Enjoy the show 😜


 

Wednesday, 21 October 2020

KWM Craft Industries SDN BHD

Hai Assalamualaikum..

  Alhamdulillah.. Sekarang KWM Craft yang sebelum ini hanyalah enterprise kini sudah berkembang menjadi KWM Craft Industries SDN BHD. Alhamdulillah.. 

Meskipun tahun 2020 ni cabaran yang sangat besar dengan pandemik COVID-19, yang melanda negara kita ni.. Alhamdulillah kami masih boleh survive.. Kami berharap agar semua industries dapat bersama sama bertahan dikala wabak ini melanda.. 

Semoga wabak ini cepat berakhir dan kita boleh hidup dalam keadaan biasa semula. Aminn.. 

Logo KWM Craft Industries Sdn Bhd

Baiki Cokmar + Tempahan Cokmar Miniature

Hai Assalamualaikum

Alhamdulillah pembaikan cokmar untuk Majlis Bandaraya Subang Jaya (MBSJ) dah pun siap dan juga tempahan cokmar miniature berukuran  300mm berserta dengan tapaknya..

Kalau ada yang berminat nak buat cokmat "cute" untuk dijadikan sebagai cenderahati kepada VVIP.. Apalagi meh tempah ngan kami.. Nak adjust size lan pun boleh..

Berminat boleh whatsapp 0176755236 untuk sebarang pertanyaan







Hai Assalamualaikum..









 Jika ingin menempah atau mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi atau Whatsapp (Klik pada no dibawah)

Hj Isa ( 0127986909 )
Wan ( 0176755236 )
Alin ( 0176759935 )
Syafiqah ( 0123488760 )
 

Monday, 12 October 2020

Tempahan Mimbar Surau Istiqamah

Hai Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Tempahan mimbar untuk Surau Istiqamah, Presint 18, Putrajaya telah pun selamat sampai ke destinasinya.Tempahan ni sekali dengan cokmar untuk khatib guna. Pihak surau pun berpuas hati dengan hasil kerja kami.. Denganh adanya mimbar ni Solat Jumaat pun dah dilakukan di surau tersebut..

Alhamdulillah kami terima beberapa tempahan untuk membuat mimbar pada bulan ini.. Syukur.. Benarlah bahawa rezeki tidak pernah salah alamat.. 

Kalau ada yang berminat nak tempah janganlah segan-segan nak hubungi kami :)
Okay, kalau berminat nak buat mimbar ke, meja penceramah ke atau barang barang yang lain meh lah order ngan kami 
0176755236 (wan)







 Jika ingin menempah atau mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi atau Whatsapp (Klik pada no dibawah)

Hj Isa ( 0127986909 )
Wan ( 0176755236 )
Alin ( 0176759935 )
Syafiqah ( 0123488760 )

Friday, 9 October 2020

Tempahan Madrasah Ehsaniah Taman Bukit Anggerik

Hai Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Tempahan mimbar untuk Madrasah Ehsaniah Taman Bukit Anggerik telah pun selamat sampai ke destinasinya. Pihak madrasah pun berpuas hati dengan hasil kerja kami.. 

Alhamdulillah kami terima beberapa tempahan untuk membuat mimbar pada bulan ini.. Syukur.. Benarlah bahawa rezeki tidak pernah salah alamat.. 

Kalau ada yang berminat nak tempah janganlah segan-segan nak hubungi kami :)
Okay, kalau berminat nak buat mimbar ke, meja penceramah ke atau barang barang yang lain meh lah order ngan kami 
0176755236 (wan)







  Jika ingin menempah atau mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi atau Whatsapp (Klik pada no dibawah)

Hj Isa ( 0127986909 )
Wan ( 0176755236 )
Alin ( 0176759935 )
Syafiqah ( 0123488760 )