Lokasi baru Bengkel




LOKASI BARU BENGKEL = Berhampiran Wetland Dengkil dan Taman Topaz Dengkil





Untuk membuat sebarang perjumpaan, sila membuat 'appointment' terlebih dahulu untuk memudahkan pihak kami dan anda untuk berurusan. Sila hubungi no tertera untuk membuat 'appointment' atau perjumpaan.

Hj Isa : +60127986909 whatsapp / viber / call / sms
Hajjah : +60126588744 whatsapp / call /sms


Email : hjisabnu29@gmail.com

Saturday, 9 March 2019

Custom Made Malaysian Congkak

Hai Assalamualaikum..

Today.. I want to share with you guys about Malaysian Traditional Congkak.. Let me tell you a little bit about congkak..

Congkak adalah sejenis permainan tradisional melayu yang sering dimainkan sebagai aktiviti dalaman ataupun ebagai pertandingan. Kebiasaannya ia menggunakan papan kayu berlubang atau membuat lubang di atas tanah dan kebiasaannya buah congkak menggunakan biji getau ataupun guli.
  Pada yang tak pernah main congkak, you guys should try it.. Serious best lah, paling best time dapat kaut banyak guli.. Jealous je member yang main sekali 😂 😂

Baru-baru ni di KWM Craft kami ada membuat congkak.. Serious talk, memang cantik lah.. Congkak yang kami buat ni diperbuat daripada kayu merbau lama.. Selain untuk dibuat main, papan congkak ni pun orang buat sebagai perhiasan.. Untuk yang gemar kumpul barang-barang antik tradisional ni, you guys should have this.. Mesti lagi cantik collection korang tu.. hihi 







Jika ingin menempah atau mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi atau Whatsapp

Hj Isa ( 012-7986909 )
Wan ( 017-6755236 )
Syafiqah (012-3488760)
Alin ( 017-6759935 )

No comments:

Post a comment