Lokasi baru Bengkel




LOKASI BARU BENGKEL = Berhampiran Wetland Dengkil dan Taman Topaz Dengkil





Untuk membuat sebarang perjumpaan, sila membuat 'appointment' terlebih dahulu untuk memudahkan pihak kami dan anda untuk berurusan. Sila hubungi no tertera untuk membuat 'appointment' atau perjumpaan.

Hj Isa : +60127986909 whatsapp / viber / call / sms
Hajjah : +60126588744 whatsapp / call /sms


Email : hjisabnu29@gmail.com

Wednesday, 7 August 2019

Our First Try using Epoxy!!

Hai Assalamualaikumm semua..

Nak tahu something tak.. Sekarang KWM Craft dah tambah lagi skop produk kami.. Sebelum ni kan kami banyak fokus buat produk semua 100% guna kayu..Sekarang ni kami kembangkan lagi dengan menggunakan epoxy.

What is Epoxy?

Epoxy ni adalah satu bahan kimia dalam kategori resin atau gam yang dihasilkan melalui proses polimerisasi daripada Epoxide. Kebiasaannya epoxy banyak digunakan sebagai bahan pelekat (adhesive) dan juga sebagai salutan (coating).

Dalam ujikaji kimia, epoxy adalah thermosetting resin yang mampu membentuk struktur ikatan silang polimer (cross-polymer) yang berhubung erat dan kuat.

Haa.. ce tengok gambar bawah ni.. Hat ni lah epoxy.. Ada juga orang yang gunakan epoxy ni untuk lantai.. Memang kilat lah lantai kalau guna epoxy. Epoxy ni juga tahan lama tau..

Ni contoh meja yang kami buat menggunak epoxy. Ni belum 100% siap lagi.

Okayy.. let's start it.. Before kami nak start projek menggunakan epoxy ni, Boss kami serta anaknya (Iwan)  telah pun menghadiri kursus pembuatan produk menggunakan epoxy. Kirenya kami ni tak de lah buat pakai hentam je kan.. Kami pi belajar dulu dengan orang yang pakar then baru kami start. Well, quality is the most important right? no cincai-cincai lahh.. hihi

Let's cekidout what we are doing.. hihi 
Benda baru kan, so mestilah kami akan turunkan ilmu pada semua staff.. So baru lah bisnes leh jalan lancar. Semua org tahu buat hihi

Sesi membuat acuan.. mesti kena ada.. kalau tak tumpah nanti epoxy.. dah bazir.. epoxy mahal tauu.. sob sob

Bila acuan dah siap, boleh lah letakkan kayu nya..


slow slow mehh.. first try..





hat ni dah boh semua dah epoxy kat dalam lubang ukiran ni..
Tadaaaaaa.. dah siap dahh.. dah siap gosok baru lah kemas.. hihi 



haaa.. dah lekat dah kat mimbar kitaaa.. Comeyy kannn.. 
Unik gitteww.. 

Jika ingin menempah atau mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi atau Whatsapp

Hj Isa ( 012-7986909 )
Wan ( 017-6755236 )
Syafiqah (012-3488760)
Alin ( 017-6759935 )

  





No comments:

Post a comment