Lokasi Kilang Dan Bengkel




LOKASI BARU BENGKEL = Berhampiran Wetland Dengkil dan Taman Topaz Dengkil





Untuk membuat sebarang perjumpaan, sila membuat 'appointment' terlebih dahulu untuk memudahkan pihak kami dan anda untuk berurusan. Sila hubungi no tertera untuk membuat 'appointment' atau perjumpaan.

Hj Isa : +60127986909 whatsapp / viber / call / sms
Hajjah : +60126588744 whatsapp / call /sms


Email : hjisabnu29@gmail.com

Wednesday, 1 June 2016

#AkuBukanOCD

Alkisahnya, dulu masa kecik-kecik, my mom mesti rasa nak pengsan kalau dia lalu depan bilik. Mana tak nya, bilik bersepah mengalahkan tongkang pecah. Sarang tikus pun might looks better than my room. Hee... My mom apa lagi, istighfar berwirid berpuluh kali pastu dia cakap, "Kemas sekarang!". Haha..padan muka aku kena marah. Masa tu, aku dikategorikan sebagai hoarder.

Pastu bila dah besar panjang ni, dah terbalik. A few of my friends cakap yang aku ni OCD. OCD sbb semua benda nk kena susun ikut kategori and organized. Lepas tu kalau buat powerpoint slides, mesti amek masa lama sbb nak pastikan takde gamba senget atau tak sebaris. Buku dlm rak pulak susun ikut size sbb tak suka tengok yg tinggi campur dengan rendah. Yg tinggi/rendah bahagi kategori lagi; Malay, English, majalah, komik, etc... Depa kata, 'hang ni OCD'.

Well, aku tak rasa aku OCD. aku rasa aku bahagia. Hahahahaha.

Sebab tu lah sesiapa yang kena label " OCD" ni, ataupun yg memang suka letak barang kemas-kemas, ikut aturan sepatutnya ada sistem rak-rak yang berlainan mengikut fungsi tertentu, contohnya:

Dalam kotak tertutup ni boleh simpan buku, majalah, surat khabar atau barang-barang lain, kemudiannya boleh letak kat ruang tamu jadi coffee table. 2 in 1.

Yang ni adalah tempat letak rehal di surau. Rehal yang sepadan seperti gambar dibawah.



Ada customer tempah, yang ini di design untuk kasut dan gantung payung sahaja.

Tempahan customer jugak, yang ni mcm sesuai letak kat dalam bilim tidur or bilik bacaan atau tepi TV untuk letak majalah, remote,dan sebagainya.

Yang ini pulak tempat sidai baju. Nampak kukuh kan? Kayu yang digunakan adalah berkualiti, Insya Allah tahan lama.

Yang ini dan yang bawah ni - macam macam fungsi storan yang anda boleh fikirkan!



Yang ini pasti digemari para wanita khususnya, sbb size kecil comel. Macam cantik je kalau guna untuk letak kerongsang, pin dan aksesori lain.

Alamari moden zaman skarang, tak payah pintu. Nak pintu pon boleh customize. Xde masalah. ;)

Yang ni sesuai untu dijadikan rak untuk letak barang hiasan - kat tepi TV ke, dalam almari kaca ke, mana-mana pon boleh.


This is one of my favorite. Tempat letak buku -boleh susun ikut macam-macam kategori dan size. Tinggi pulak tu, banyak boleh simpan.

Tak perlu jadi OCD untuk beli rak, tapi yg dah sah-sah OCD pasti rumah anda perlukan rak tambahan. Maklumlah, semua benda nk kena susun ikut kategori kan? *wink*
Nak tak rak yang mcm ni? Boleh je text mana-mana nombor dibawah ye:
Haji: 012.798.6909
Hajjah: 012.658.8744
Firdaus:013.202.3420
Sara: 011.1195.7717



No comments:

Post a Comment