Lokasi Kilang Dan Bengkel




LOKASI BARU BENGKEL = Berhampiran Wetland Dengkil dan Taman Topaz Dengkil





Untuk membuat sebarang perjumpaan, sila membuat 'appointment' terlebih dahulu untuk memudahkan pihak kami dan anda untuk berurusan. Sila hubungi no tertera untuk membuat 'appointment' atau perjumpaan.

Hj Isa : +60127986909 whatsapp / viber / call / sms
Hajjah : +60126588744 whatsapp / call /sms


Email : hjisabnu29@gmail.com

Wednesday, 3 December 2014

Buy and sel wood working machines / jual beli peralatan mesin kayu

1. Band Saw / mesin belah kayu


Metabo Bas 505 merupakan mesin belah kayu yg baik untuk tujuan membelah atau memotong kayu dgn moto 2hp dan 1phase serta max cutting 280mm

  • High precision and stability for professional applications
  • Two cutting speeds for various applications and materials
  • Comfortable inclination adjustment of the grey cast iron saw table for precise incline cutsthanks      to patented toothed ring guide
  • Quiet induction motor, maintenance-free and robust.
  • Top and bottom HSS precision three-roller guide of the band saw blade for best cutting results, adjustable without tools
  • Restart protection: prevents unintentional startup after power cut
  • Viewing window for blade clamp indicator for fast control of the blade clamping from outside
  • Tool-less height adjustment of the saw blade guard
  • Door opening without tools for easy saw blade change
  • Radius cutting with circle sawing attachment (accessory)
  • External extraction possible for low-dust working
  • Attachments can be stored in the saw housing

  •  
    Max saiz blade sehingga 25mm lebar
    masih berfungsi dgn baik
     
    Dengan binaan meja cast iron yg rigid menjadikan bandsaw ini begitu kukuh dan bersekali dgn Parallel guide/ripping fence sekali
     
    Amat sesuai utuk kerja2 pembuatan gitar , pembuatan keris atau kraftangan di rumah atau bengkel kecil dan sederhana
     
    Sesiapa yg hendak memiliki mesin ini sila hubungi hj isa 0127986909 atau whatsapp atau telegram beliau
     
    2. Wet and dry grinder
     
     
    Creusen wet and dry grinder amat sesuai untuk mengasah pisau atau mengasah mata ketam atau chisel dgn tanpa merosakkan besi.
     
    Dengan adanya tool rest ini membolehkan kita mengasah dgn stabil
     
     
    Wet stone 8 inci ini membolehkan kita mengasah pisau dan siap ada air utk mengurangkan kerosakan pada mata bilah
     
    Dengan jaminan selama 5 tahun menjadikan ianya adalah pilihan bagi mereka yg mementingkan kualiti dlm mesin yg digunakan.
    
     
     
    3. Ryobi 155mm jointer planer
     
    
     
     
     
     
     Untuk meratakan dan melicinkan permukaan kayu serta kerja menipiskan dan meluruskan kayu. Sangat sesuai utk kerja2 yg memerlukan permukaan yg sama rata.
     

    Specifications

    Jointer Planer JP-155
    Planing Width: 155 mm
    Planing Depth: 2.5 mm
    Blade Rotation Speed: 16,000 min-1
    Table Size: 155 x 710 m
    JOINTER PLANER
    Model: JP-155
    Specification:
    Input: 1,200 W
    Planing Width: 155 mm
    Planing Depth: 2.5 mm
    Blade Rotation Speed: 16,000 min-1
    Table Size: 155 x 710 mm
    Overall Dimension: 302 x 710 x 260 mm
    Weight: 12.2 kg


    Memudahkan kerja2 kayu dan dgn hasil yg sangat memuaskan.


    Sangat sesuai bagi mereka yg membuat sarung parang, gitar atau perabut kecil


    Sekiranya berminat dgn mesin ni sila hubungi hj isa di 0127986909  atau whatsapp atau telegram beliau

    4. Mesin larik pelbagai guna



    9 " Utilahe dari Canada ini sangat sesuai bagi mereka yg berminat utk membuat kerja2 kayu atau besi dgn keupayaan yg sangat memuaskan.


    Bersekali dgn auto feeder ini sgt memudahkan kerja2 yg akan dibuat



    Boleh melarik besi atau tembaga

    Boleh digunakan utk melarik kayu

    Ssesiapa yg ada mesin2 lama atau yg tidak diperlukan sila hubungi hj isa untuk menjual atau ingin membeli mesin secondhand mel;alui no 0127986909 atau whatsapp beliau atau telegram




     
     
     
     
     

     
     
    
     
     

    1 comment:

    1. salam tuan...nak tanya dan mintak tlg la..saya ada mesin bandsaw dgn mata kira lilit 1790mm..lebar 6mm...dimana saya bleh dapat mata saiz tu...atau bleh tak tuan tlg saya carikan..saya dah puas cari..tanya supplyer cakap dah tak buat mata saiz tu..ni no tel saya 011-11683900 -ady-

      ReplyDelete